Actueel

PERSBERICHT

ASG en Het Baken willen Voortgezet Vrijeschool Onderwijs (VVO) mogelijk maken in Almere

Ambitie is om in 2019 van start te gaan

De twee grote schoolbesturen van Almere, ASG en Het Baken, hebben de intentie uitgesproken om Voortgezet Vrijeschool Onderwijs (VVO) in Almere vanaf het schooljaar 2019/2020 tot de keuzemogelijkheden te laten behoren voor leerlingen en ouders in Almere en omstreken. Deze intentie komt voort uit intensief werk van de zogeheten ‘Werkgroep VVO’, die de afgelopen maanden de realisatie van voortgezet vrijschoolonderwijs heeft onderzocht.

De Werkgroep, bestaande uit diverse werkveldexperts, heeft begin mei hun plan ter realisatie van VVO gepresenteerd aan de besturen van Het Baken en ASG. In een eerste reactie op de werkgroep laten de besturen weten het voornemen te hebben om in gezamenlijkheid te koersen op een realisatie van Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Almere vanaf schooljaar 2019-2020. In eerste instantie zal dit initiatief zich beperken tot alleen de onderbouw.

Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de ouders van de vrijeschool in vervulling. Een ouderinitiatief vanuit de vrijeschool in Almere is al ruim vijf jaar bezig om ook voortgezet vrijschoolonderwijs in Almere te realiseren. Dit ouderinitiatief is dan ook zeer verheugd met de intentie van de twee schoolbesturen om voor kinderen in Almere en omstreken Voortgezet Vrijeschool Onderwijs mogelijk te maken.Noot voor de redactie

Dit persbericht is opgesteld namens Herbert Griffioen (bestuurder ASG), Sandra Van Rijnbach (bestuurder Het Baken) en Marjanne van der Stok (voorzitter initiatiefgroep VVO)

 

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief

* verplichte velden

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Neem contact met ons op.

 

VVO Almere i.o.

info@vvo-almere.nl

Volg ons ook op Facebook!